sumber tenaga

Saturday, June 11, 2011

terlampau melampau.

Hai kawan-kawan. Apa khabar semua? Untuk entry kali aku nak tanya sikit, korang tak reti-reti nak tinggal komen kah? Walaupun aku tau tak ada siapa pon baca tapi kalau ada yang lalu blog ni apa salahnya tinggal kan sepatah dua kata. Ni tak, kosong jaa aku tengok. Kasi semangat sikiittt. Baru tak dull blog ni. Meriah orang kata. Terima kaseh :D

***

Kita hidup tak boleh terlampau IN TOO sangat kalau buat sesuatu tu. Korang mesti penah ada pengalaman kalau 'terlampau' excited buat sesuatu mesti at the end of the day it will turn out to be like shit. Penah kan? Tengah excited sangat nak p picnic tiba-tiba tak jadi atau picnic tu bosan atau tak ada transport. Tengah confident boleh jawab exam, confirm dapat A, tapi korang dapat C atau teruk la pokoknya. Padan muka. Penah kan?

Penah korang terfikir kenapa? Haa, mesti tak kan? Dari pengalaman aku, aku rasa bila 'terlampau' excited, 'terlampau' confident, 'terlampau' apa-apa ja mesti kita akan expect sesuatu yang tinggi. Letak harapan yang terlampau tinggi. Sebab tu if it turns sebaliknya kita akan down gila. Monyok ja. kan kan kan. 

Jadi lah cool setiap masa macam aku, tak 'terlampau' sangat dalam buat benda remeh-remeh. Maintain ja. Cool tak? :D

Satu lagi, ramai orang di luar sana yang selalu menyalah tafsir kan aku sebagai seorang yang sombong. Sampai hati you all. Jangan silap cool dengan sombong. Jauh sangat tu. Bersangka baek lah dengan aku. Kalau tengok aku anggap aku cool, tak sombong. Muka aku memang ketat sikit, susah nak senyum. Ok?

***

Sampai sini dulu untuk kali ni. Renung-renung kan dan selamat beramal!

4 ketul ta*i:

IEYLA MOHAMMAD said...

own! aq comment nih..suke x?? :p

usus kecik said...

hepinya! terima kaseh sahabat! :D

Anonymous said...

haha....byk kot gmbr yg senyum...xsombonglaa tue.....hahaha....

usus kecik said...

betul! terima kaseh