sumber tenaga

Monday, July 12, 2010

sedar

Selama aku hidup, 20 tahun lamanya telinga ni dihujani kata-kata nasihat dari bermacam jenis manusia. Ada kalanya insaf itu datang tapi hanya singgah untuk seketika.


Entry ini kali aku buat versi insaf punya. Menunjukkan aku ni maseh manusia yang beriman soleh baek ingat tuhan mempunyai kesedaran sivik.

Antara kata-kata hikmat yang maseh aku pegang sampai sekarang :

"Rajin-rajin la p surau, nanti dah busy keja dah susah nak p"


"Kejarlah akhirat = dunia pasti akan mengejar kita"

"Kalau awek hang cari jantan len makna nya dia dah tak suka hang la tu, buat apa nak ter hegeh-hegeh nak kat awek hang lagi"


"Kita berkawan ni kena ikhlas, bukan sebab friend for benefit"

"What goes around comes around"

"Kalau ada jodoh ada la tu"

"Hang kalau nak buat benda tak elok, ingat kat mak"

Aku nak lagi tulis banyak-banyak tapi cukup lah tu. Bukan korang nak baca pon. Kan

***

Cuti kali ni aku dah pergi bertapa dekat sawah bendang belakang rumah tokwan. Lama jugak masa dihabiskan dalam pertapaan tu. Azam yang ditanam dihati nak jadi manusia yang lebih baek dari hari semalam. Nanti cuti sem ni habes marilah kita lihat sama-sama hasilnya.

Manusia yang lebih baek konon. Ceh. Hang mimpi apa ni OWN.

*

5 ketul ta*i:

-miyn- said...

Salam.

kay, asal ada niat pun alhamdulillah laaa...

pesanan last tu paling best! comel :DD

Hurric said...

aku teryak baca blog ang!

p/s: ang wat2 baik pa miyn.haha

kepalmawie said...

kalau dasar setan tu
setan juga
haha

usus kecik said...

miyn - w'slm. hai miyn.kapan fly?

hurric - jgn la teryak.bkn sedih pon.siapa anda?

mawi - lu ada tak puas hati?

slime said...

hurric tu aku hadi..lepak mana2 jom